Πανωσήκωμα


με μεταλλικο σκελετο

Οικοδομικες Άδειες

Στα λεγόμενα πανωσηκώματα επικρατεί πολύ μεγάλη σύγχυση στην ελληνική αγορά δεδομένης της παλαιότητας των κτιρίων και της σεισμικότητας της περιοχής σε συνδυασμό με την ισόβια ευθύνη του έλληνα μηχανικού.


Η επέκταση καθ’ ύψος ή και κατά πλάτος ενός κτιρίου είναι μια σύνθετη και δύσκολη διαδικασία. Καταρχάς αναλύεται η αντοχή του υφιστάμενου κτιρίου με τον Κανονισμό Επεμβάσεων (ΚΑΝ.ΕΠΕ.). Η αρχή που πρέπει να ισχύει για τις επεκτάσεις καθ’ ύψος είναι πολύ απλή αλλά για πολλούς υποψήφιους πελάτες είναι στενάχωρη. Θα πρέπει το τελικό κτίριο μαζί με το «πανωσήκωμα» να αντέχουν στον σημερινό αντισεισμικό κανονισμό, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο χωρίς επεμβάσεις ενίσχυσης στο υφιστάμενο κτίριο, που πρόκειται να είναι τόσο κοστοβόρες, οχληρές για τους ένοικους και χρονοβόρες, όσο παλιό είναι το υφιστάμενο. 

Ιδίως για κτίρια προ του 1983, όταν και αποκτήσαμε αντισεισμικό κανονισμό και τα κτίρια απέκτησαν κάποια σοβαρή όπλιση στον σκελετό τους, ο παραπάνω κανόνας οδηγεί σε κόστη και όχληση επεμβάσεων αποτρεπτική πολλές φορές. 

Ούτε εμείς ως εταιρία δεν αναλαμβάνουμε κτίρια προ του 1983 και σε αυτές τις περιπτώσεις εξετάζουμε μόνο την περίπτωση του εξωσκελετού εξ αρχής, αν έχουμε τουλάχιστον 2 ελεύθερες πλευρές (καλύτερα 3 ή 4 φυσικά) με το τελικό αποτέλεσμα να είναι το ιδανικό καθώς παίρνουμε ένα καινούριο κτίριο ως τελικό αποτέλεσμα που δεν εξαρτάται από το υφιστάμενο αφού δεν το αγγίζει καν.

Και στα πανωσηκώματα και στους εξωσκελετούς έχουμε τις λύσεις αλλά μόνο για πελάτες που εκτιμούνε ανάλογα την εμπειρία μας. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι είχαμε ως τώρα εξαιρετικά μεγάλη ζήτηση σε αυτή την κατηγορία κτιρίων αλλά οι περισσότεροι υποψήφιοι πελάτες προτιμούσαν να πιστέψουν και τελικά να καταλήξουν σε όσους από άγνοια ή εκ του πονηρού τους «χρύσωναν το χάπι» ή χρέωναν λιγότερο τις -εξαιρετικής σημασίας για τα πανωσηκώματα- αρχικές μελέτες με το τελικό αποτέλεσμα να επιβαρύνει κατά πολύ τον προϋπολογισμό. 

Τέλος να τονίσουμε ότι το τελικό αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα του κτιρίου με πανωσήκωμα ή με εξωσκελετό θα πρέπει να είναι ομοιόμορφο και καλαίσθητο, με επεμβάσεις στα υφιστάμενα κτίρια και σε αυτό τον τομέα οι συνεργάτες μας αρχιτέκτονες και σχεδιαστές είναι έτοιμοι να δώσουν τις αρτιότερες λύσεις. 

Πανωσήκωμα στον Άλιμο

Πανωσήκωμα στον Άλιμο

εργο

Λογοθεραπεια
Διωρόφο πανωσήκωμα -Δάσος Χαϊδαρίου

Διωρόφο πανωσήκωμα -Δάσος Χαϊδαρίου

εργο

χ
Πανωσήκωμα στη Δάφνη Κορφοβουνίου Άρτας

Πανωσήκωμα στη Δάφνη Κορφοβουνίου Άρτας

εργο

C
 
Οικοδομικές Άδειες

Η οικοδομική άδεια για Πανωσήκωμα 

"Μονόδρομος"

Η Econ ξεκινάει το έργο σας από την άδεια οικοδομής και αυτό είναι μονόδρομος για την ποιότητα και την οικονομία του έργου

 
Αρχιτεκτονική μελέτη

Η αρχιτεκτονική μελέτη για Πανωσήκωμα

"Στοχεύουμε στην κορυφή"

Στην Econ πιστεύουμε έμπρακτα στην αρμονική συνύπαρξη του αρχιτέκτονα και του μηχανικού στα έργα.

 
Στατικές μελέτες

Η στατική μελέτη για Πανωσήκωμα

"Ασφάλεια"

Η στατική μελέτη του κτιρίου σας θα εκπονηθεί από κορυφαίους μελετητές και σχεδιαστές με το πλέον σύγχρονο software και την αυστηρότατη προσέγγισή μας.

 

+30 216 0701953

Καλεστε μας τωρα