Οικολογική προσέγγιση


 

Οικολογική προσέγγιση

Τα κτίρια χαλύβδινου σκελετού κατασκευάζονται έτσι ώστε να διαρκούν ακόμα και 100αδες χρόνια, χωρίς την ανάγκη ανακύκλωσης του σκελετού τους, κόντρα σε αυτή την παγκόσμια τάση.


Η παγκόσμια αγορά χαλύβδινων κτιρίων και κυρίως του σκελετού αυτών λειτουργεί ως ίσως η μόνη αγορά που αντιστέκεται στην παγκόσμια τάση για τη λεγόμενη προγραμματισμένη βραχυβιότητα προϊόντων (planned obsolescence). Η τάση αυτή φέρνει εκτός των άλλων και οικολογικές καταστροφές με την συνεχή ανάγκη για παραγωγή νέων και την εναπόθεση ως απορριμάτων, των παροπλισμένων προϊόντων.

ΙΚΑ στα χαλύβδινα κτίρια

Επιλέγουμε και χρησιμοποιούμε υλικά που παράγονται από βιομηχανίες, μη ενεργοβόρες, σε συνδυασμό πάντα με τις ανάγκες στέγασης που εξυπηρετούν.

Είναι γνωστό ότι η αλυσίδα παραγωγής κτιρίων χαλύβδινου σκελετού είναι λιγότερο ενεργοβόρα από την αντίστοιχη των κτιρίων συμβατικού σκελετού αλλά επίσης τα υλικά φτάνουν σε ποσοστό ανακύκλωσης ακόμα και το 100% σε αντίθεση με τις συμβατικές κατασκευές.

Η τοποθέτηση τοιχοπετασμάτων με πολύ χαμηλή θερμοπερατότητα και όσο το δυνατόν χωρίς θερμογέφυρες – τεχνική που διακρίνει όλα τα κτίριά μας – σε κατοικίες και βιομηχανικά κτίρια αποφέρει θερμική άνεση αλλά και μεγάλη οικονομία στους ενοίκους ή εργαζομένους εντός των κτιριών που κατασκευάζουμε.

Πάντα φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε ακόμα και απλές βιοκλιματικές μεθόδους στα κτίριά μας προσφέροντας πρακτικές λύσεις.

Δίνουμε πάντα βέβαια τη δυνατότητα στους πελάτες μας να επιλέξουν βιοκλιματικό σχεδιασμό στο κτίριό τους (αναφέρεται κυρίως στις σύμμεικτες κατοικίες και πολυώροφα) με λογικά ακριβότερες, λύσεις σχεδιαστικά αλλά τέτοιες που να επιστρέφουν σύντομα τον κόπο και το κόστος.

Η χρήση εξειδικευμένου software στις μελέτες θερμομόνωσης και η συντηρητική τήρηση αυστηρότερων θερμικών συντελεστών από τις απαιτήσεις ΚΕΝΑΚ αποτελεί καθημερινή πρακτική για εμάς.

Προτείνουμε στα βιομηχανικά κτίρια λύσεις όπως πάνελς πολυουρεθάνης με επιπλέον πάχος, κατάργηση εσωτερικών υδρορροών που συνεπάγονται θερμογέφυρες, σφράγιση αρμών.

Στις σύμμεικτες κατοικίες, πολυκατοικίες και πολυώφορα γραφεία γίνεται χρήση υλικών ξηράς δόμησης με μεγάλη μόνωση εσωτερικά και θερμοπρόσοψη (πρότυπος τοίχος 18 εκ. μόνωση με 2 υλικά) καθώς και τα πάνελς 3D διογκωμένης πολυστερίνης πάχους έως και 20 εκ. τοποθετημένα με εγκλεισμό δομικών στοιχείων σκελετού και άρα χωρίς θερμογέφυρες σε όλη την περίμετρο του κτιρίου, Astrofoil και πετροβάμβακας βαρέως τύπου στις στέγες κατοικιών και άλλες λύσεις συνεισφέρουν ιδιαίτερα σε αυτό τον σκοπό.

Η εφαρμογή του ΚΕΝΑΚ είναι πλέον επιβεβλημένη στην πλειονότητα των κτιρίων και οι συνεργάτες μηχανολόγοι μας φέρουν την τεχνογνωσία και την πιστοποίηση του μελετητή και του ενεργειακού επιθεωρητή.Οι πελάτες μας έτσι απολαμβάνουν οικονομία και θερμική άνεση αποδίδοντας το ελάχιστο ίχνος άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Τέλος, προσπαθούμε να παντρεύουμε τα κτίριά μας αισθητικά με το ευρύτερο περιβάλλον καθώς πολλές φορές ο όγκος των μεταλλικών κτιρίων, ιδίως των βιομηχανικών και των πολυόροφων επιβάλει μια τέτοια προσέγγιση.

Συνεργασία με την Econ
 

+30 210 6149510

Καλεστε μας τωρα


Social Media

Facebook
Twitter