Μεταχειρισμένα επαγγελματικά μεταλλικά κτίρια


συμφερουν;

Οικοδομικες Άδειες

Σχετικά με τα μεταχειρισμένα μεταλλικά κτίρια 


Υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με τα “μεταχειρισμένα μεταλλικά κτίρια” όπως αναφέρονται τελευταία και αφορούν κυρίως σκελετούς αποθηκευτικών χώρων ή βιομηχανικών κτιρίων. Η ένταση της ζήτησης λόγω της κρίσης συμβάλλει στη διάδοση φημών.

Με βάση την εμπειρία μας θα πρέπει να κάνουμε γνωστά τα κύρια προβλήματα και θέματα που δημιουργούνται με μια τέτοια αγορά:

1. Είναι πολύ δύσκολο να βρείτε συμπτωματικά ακριβώς αυτό που απαιτεί η επιχείρησή σας από απόψεως διαστάσεων. Σε ορισμένες περιπτώσεις πραγματικά η πιθανότητα είναι ίση με το να κερδίσει κάποιος το λαχείο.

2. Ο μεταχειρισμένος σκελετός κτιρίου σας περιορίζει από την πρώτη στιγμή καθώς μια σοβαρή μελέτη κτιρίου βιομηχανικού ή αποθήκης, λαμβάνει σοβαρά υπόψη εξ αρχής την κάτοψη αλλά και τον όγκο του κτιρίου σε συνδυασμό με τις ανάγκες και τα μηχανήματα του ιδιοκτήτη.

3. Υπάρχει περίπτωση να μην επαρκεί στατικά ο μεταχειρισμένος μεταφερόμενος σκελετός για την περιοχή σας καθώς ίσως έχει κατασκευαστεί για άλλη περιοχή με πχ μικρότερες απαιτήσεις λόγω χιονόπτωσης.

4. Συνήθως οι σκελετοί κτιρίων στην Ελλάδα φέρουν τεγίδες μεταλλικές βαρέως τύπου. Και μόνο το βάρος τους σας κάνει να χάνετε όλα τα πλεονεκτήματα λόγω τιμής καθώς πλέον χρησιμοποιούνται οι γαλβανιζέ που είναι ελαφρύτερες και φθηνότερες.

5. Το χρώμα θα απαιτεί σίγουρα φρεσκάρισμα από τα χτυπήματα ή τη χρήση και σας αφαιρεί και την αισθητική επιλογή.

6. Οι τιμές είναι ψηλές για μεταχειρισμένους σκελετούς συγκρινόμενες με αυτές των νέων σκελετών και δεν συμφέρουν παρά μόνο για πολύ μεγάλα κτίρια. Φυσικά σε τέτοιου είδους κτίρια δεν θεωρούμε ότι είναι σοβαρός ενάς πελάτης που εξετάζει τα 30-40 λεπτά κέρδος ανά κιλό σκελετού που σε σύνολο κτιρίου αποτελεί ελάχιστο κλάσμα, ιδίως με την τεχνολογία που υφίσταται σε τέτοιου μεγέθους κτίρια πλέον, που περιορίζει το βάρος και άρα το κόστος τους.

7. Μην ξεχνάτε ότι τα κτίρια αυτά, λύονται, μεταφέρονται και επανατοποθετούνται. Τις τιμές αυτών των εργασιών δεν θα σας τις πει κανένας πωλητής σκελετού (ιδιώτης) και μπορεί να εξαφανίσουν το κέρδος σας.

8. Οι στατικές μελέτες και τα έγγραφα των κτιρίων αυτών σίγουρα έχουν χαθεί αλλά και σε κάθε περίπτωση θα επιβαρυνθείτε για μια μελέτη πλήρη με νέους κανονισμούς για τις πολεοδομίες Η κατάθεση παλιάς μελέτης αποτελεί εξαπάτηση σας καθώς και του δημόσιου φορέα.Το κόστος μιας τέτοιας μελέτης για ένα κτίριο έως 1000 τμ μπορεί να εξαφανίζει όλο το κέρδος από τον μεταχειρισμένο σκελετό.

9. Τα πάνελς είναι αδύνατο να επαναχρησιμοποιηθούν λόγω παλαιότητας και χτυπημάτων κατά τη μεταφορά και τη χρήση.

10.Στοιχεία του σκελετού μπορεί να υποστούν στρέβλωση κατά την αποξήλωση και τη μεταφορά του σκελετού.

Συμπεράσματα και θέση της Econ

Δεν συνιστούμε την κίνηση αυτή ως εταιρία


Δεν συνιστούμε την κίνηση αυτή ως εταιρία σε κανέναν πλην εξαιρετικών περιπτώσεων κτιρίων που πληρούν όλες τις προδιαγραφές που αναφέρθηκαν πιο πάνω.

Έρευνα μας στο ίντερνετ το 2012, για την ενασχόληση μας πιο εντατικά με αυτόν τα μεταχειρισμένα μεταλλικά κτίρια μέσω b2b, κατέδειξε ότι παγκοσμίως αυτή η αγορά ουσιαστικά δεν υφίσταται και αυτό έχει κάποιο λόγο που ισχύει.

Ως εταιρία ωστόσο δεν μπορούμε να κλείσουμε την πόρτα σε ενδεχόμενες -σπάνιες- ευκαιρίες αλλά ακόμα και να προωθήσουμε τον σκελετό οποιουδήποτε ιδιοκτήτη σε ενδιαφερόμενους που μας καλούνε.

Βασική προϋπόθεση γι’αυτό είναι η άποστολή σε εμάς της ηλεκτρονικής μελέτης και επαρκών φωτόγραφιών του σκελετού καθώς και όποιων άλλων στοιχείων επιθυμεί ο ιδιοκτήτης, αποκλειστικά μέσω email . Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε στο b2b με ενδιαφερόμενους αγοραστές.

συμπληρωστε τη φορμα για προσφορα  

Βιοτεχνία πυροσβεστήρων - ρολών στη Μπαφρα Ιωαννινων - Χρηστος Μπουκουβαλας και ΣΙΑ ΟΕ

Κύρια στοιχεία που απαιτούνται από την Econ για την αποστολή με mail στοιχείων σκελετού βιομηχανικού κτιρίου


1. Στατική μελέτη υφισταμένου. Ονοματεπώνυμο και επαγγελματική ιδιότητα του μελετητή.

2. Google earth pin
3. Φωτογραφίες σκελετού, επαρκείς σε αριθμό και ευκρίνεια που καταδεικνύει την κατάστασή του
4. Τιμή πώλησης χωρίς “ψιλά γράμματα”.
5. Εργοστάσιο κατασκευής
6. Αρχικά πιστοποιητικά σκελετού (προαιρετικό)

Χωρίς τα παραπάνω είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί σοβαρός ενδιαφερόμενος αγοραστής

 

 

 

+30 210 6149510

Καλεστε μας τωρα


Social Media

Facebook
Twitter