Μεταλλικά σπίτια


πολυτελεις μεταλλικες κατοικιες

Οικοδομικες Άδειες

Η Econ ξεχωρίζει με την παρουσία της στις πολυτελείς μεταλλικές κατοικίες (μεταλλικά σπίτια)


Η σύμμεικτη δόμηση αναφέρεται στη χρήση χάλυβα στον φέροντα οργανισμό (σκελετό) του κτιρίου σε συνδυασμό με οπλισμένο σκυρόδεμα στη θεμελίωση και τις πλάκες-σκάλες. Όπως αποδεικνύεται, κτίρια τέτοιας δόμησης σώζουν ζωές και δεν καταστρέφονται ακόμα και σε ιδιαίτερα ισχυρούς σεισμούς λόγω χαμηλού βάρους και υψηλής ελαστικότητας του μεταλλικού σκελετού, είναι υπεραιωνόβιες κατασκευές και μπορούν (αν συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις μόνο) να κατασκευαστούν ακόμα και οικονομικότερα από τα αντίστοιχα συμβατικά. Για τους παραπάνω λόγους που αναφέρονται αναλυτικότερα στις αναλυτικές τεχνικές σελίδες του site μας, αυτή η μέθοδος δόμησης κερδίζει συνεχώς έδαφος και στη χώρα μας ενάντια σε παγιωμένες αντιλήψεις υπέρ της συμβατικής.

Από τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησης μας αποκλειστικά με κτίρια χαλύβδινου σκελετού ξεκινήσαμε να κατασκευάζουμε και πολλά σύμμεικτα κτίρια καθώς τα θεωρούσαμε μια πραγματική πρόκληση σε αντίθεση με τα βιομηχανικού τύπου κτίρια που είναι συνήθως ευκολότερα κατασκευαστικά με προκλήσεις κυρίως κανονισμών ανάλογα με την επιχείρηση παρά κατασκευαστικές και σχεδιαστικές.

Αρχίσαμε λοιπόν να κατασκευάζουμε κατοικίες, πολυώροφα κτίρια και κτίρια γραφείων ανεβάζοντας τον πήχη δυσκολίας συνεχώς ενώ πλέον στοχεύουμε ιδιαίτερα σε αυτού του είδους τα κτίρια.

Πλέον επιλέγουμε την ενασχόληση με λιγότερα μεν κτίρια αλλά μεγαλύτερα και ενδιαφέροντα από κατασκευαστική και αρχιτεκτονική άποψη και με πελάτες που μπορούν να εκτιμήσουν την τεχνογνωσία μας και φυσικά προτίθενται να πληρώσουν το κατάλληλο αντίτιμο. Ωστόσο όταν απευθύνονται σε μας από την αρχή το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά οικονομικότερο και καλύτερο ποιοτικά.

Τα σύμμεικτα κτίρια σε γενικές γραμμές δεν είναι φθηνότερα από τα συμβατικά αλλά καλύτερα, ασφαλέστερα, ταχύτερα στην κατασκευή και μακροβιότερα. Θα θέλαμε λοιπόν εξαρχής να αποθαρρύνουμε υποψήφιους πελάτες που θα απευθυνθούν σε εμάς ψάχνοντας κάτι πιο φθηνό στη σύμμεικτη κατασκευή αλλά να ενθαρρύνουμε αυτούς που ψάχνουν **αποκλειστικά σύμμεικτη δόμηση, την σωστή κατανομή των πόρων στο κτίριο τους και άρα ένα τελικά οικονομικό και πραγματικά ποιοτικό κτίριο αλλά κυρίως αυτούς που θέλουν να φτιάξουν κάτι ξεχωριστό που θα αποτελεί πρόκληση και για την Econ.** Ένα κτίριο που θα θέλουμε να νιώθουμε περήφανοι που συμμετείχαμε στην κατασκευή του.

Έχοντας γνώση λοιπόν από χιλιάδες υποψήφιους πελάτες, δεκάδες κατασκευασμένα κτίρια αλλά ακόμα και πολλά projects μελέτης ή ανεκτέλεστα είμαστε έτοιμοι να σας κατευθύνουμε πάνω στην κατοικία ή επαγγελματικό σας κτίριο βασιζόμενοι σε αυτή την πείρα αλλά και στην έμφυτη εμμονή μας για έξυπνες συνδυαστικές λύσεις σε όλες τις φάσεις του κτιρίου σας.  

Φυσικά μπορούμε επίσης με δικά σας αρχιτεκτονικά εγκεκριμένα να εκτελέσουμε κατασκευαστικά και την ήδη υφιστάμενη μελέτη σας έως όποιο στάδιο επιθυμείτε, με ή χωρίς στατική μελέτη από εμάς. Προτιμούμε βέβαια να προλαμβάνουμε ατέλειες, περιττά κόστη ή και λάθη χάρη στην πείρα μας έχοντας εξ αρχής τη μελέτη του κτιρίου ή με συμμετοχή στα στατικά μόνο ή και στη διαμόρφωση των αρχιτεκτονικών σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονά σας ως σύμβουλοι από το αρχικό στάδιο.

Κατοικία με υπόγειο, pilotis και σοφίτα στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων

Κατοικία με υπόγειο, pilotis και σοφίτα στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων

εργο

Λογοθεραπεια
Κατοικία στα Ιωάννινα

Κατοικία στα Ιωάννινα

εργο

x
Μεζονέτα στη Βαρυμπόμπη

Μεζονέτα στη Βαρυμπόμπη

εργο

x
Πολυκατοικία με κατάστημα, γραφεία και κατοικίες στο Μεσολόγγι

Πολυκατοικία με κατάστημα, γραφεία και κατοικίες στο Μεσολόγγι

εργο

Λογοθεραπεια
Επέκταση κατά ύψος και κατά πλάτος κατοικίας στα Μελίσσια Αττικής

Επέκταση κατά ύψος και κατά πλάτος κατοικίας στα Μελίσσια Αττικής

εργο

x
Κατάστημα και κατοικία στα Ραζάτα Κεφαλονιάς. Γιανάτος Διονύσης

Κατάστημα και κατοικία στα Ραζάτα Κεφαλονιάς. Γιανάτος Διονύσης

εργο

x
 
Οικοδομικές Άδειες

Η οικοδομική άδεια του μεταλλικού σπιτιού μου

"Μονόδρομος"

Η Econ ξεκινάει το έργο σας από την άδεια οικοδομής και αυτό είναι μονόδρομος για την ποιότητα και την οικονομία του έργου

 
Αρχιτεκτονική μελέτη

Η αρχιτεκτονική μελέτη του μεταλλικού σπιτιού μου

"Στοχεύουμε στην κορυφή"

Στην Econ πιστεύουμε έμπρακτα στην αρμονική συνύπαρξη του αρχιτέκτονα και του μηχανικού στα έργα.

 
Στατικές μελέτες

Η στατική μελέτη του μεταλλικού σπιτιού μου

"Ασφάλεια"

Η στατική μελέτη του κτιρίου σας θα εκπονηθεί από κορυφαίους μελετητές και σχεδιαστές με το πλέον σύγχρονο software και την αυστηρότατη προσέγγισή μας.

 

+30 210 6149510

Καλεστε μας τωρα