Σεισμοί και χάλυβας


 

Σεισμοί και χάλυβας

Ο σεισμός σχεδόν δεν αγγίζει τα κτίρια με φέροντα οργανισμό από χάλυβα


Όσο δυσάρεστη και αν είναι αυτή η συλλογή αποδείξεων, χρειάζεται όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπινες ζωές αλλά και καθεστηκυίες νοοτροπίες που τελικά αποδεικνύονται χωρίς υπερβολή, δολοφονικές. Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποιος “ειδικός” τολμήσει να αμφισβητήσει την αντισεισμική και τελικά κοινωφελή δράση του χάλυβα απλά δείξτε του αυτή τη σελίδα.


Γνωστοί Σεισμοί

Ψάχνουμε για εσάς τα αποτελέσματα που επήλθαν σε κτίρια χαλύβδινου σκελετού σε σεισμούς που συγκλόνισαν διάφορα σημεία του πλανήτη και σας τα παραθέτουμε στα παρακάτω links.

1. Σεισμος Αθηνας 1999

Αρθρο του καθηγητή κου Καρύδη στο Βήμα όπου αναφέρεται σαφώς η αντισεισμικότητα των μεταλλικών κατασκευών. Θα διαφωνήσουμε στο αν θα άντεχε η Αθήνα της δόμησης με μπετόν σε σεισμό 9 ρίχτερ (Ιαπωνίας) και είναι προφανές ότι η δήλωση έγινε για να εφησυχαστεί ο κόσμος.

2. Σεισμος Αιτης – 29 Μαρτιου 2010

Δείτε στο τεύχος Ιουνίου 2011 του περιοδικού Modern Steel Construction το πόσο καλά συμπεριφέρθηκαν τα μεταλλικά κτίρια στην Αιτή σώζοντας ζωές

3. Σεισμός Christchurch

Νέα Ζηλανδία. 22 Φεβρουαρίου 2011

After Earthquake

After the earthquake

After the earthquake – steel frame remains from a skyscraper which collapsed during the 1906 San Francisco Earthquake Disaster

+30 210 6149510

Καλεστε μας τωρα


Social Media

Facebook
Twitter