Σχετικά με το κόστος σύμμεικτων κατοικιών

Το κόστος είναι συνήθως η πρώτη ερώτηση κάποιου που θέλει να στραφεί σε αυτή τη λύση κατασκευής.

Εκ των προτέρων τονίζουμε ότι ως εταιρία επιλέγουμε συνεργασία με εκείνους που θέλουν αποκλειστικά χάλυβα για τον σκελετό της κατοικίας τους και όχι με την προοπτική να είναι απλά οικονομικότερη λύση.

Αν για σας το κόστος αποτελεί την πρώτη αιτία που σας έσπρωξε να ψάξετε αυτή τη λύση, θα σας ήταν επωφελές να εξετάσετε προσεκτικά όλα τα παρακάτω, πριν αποφασίσετε να μας καλέσετε για συνεργασία. Ακόμα και αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, αισθανθείτε άνετα να μας καλέσετε ή να μας στείλετε mail με τις απορίες σας για οποιοδήποτε θέμα αφορά την εταιρία μας και τα κτίρια με χάλυβα.


 

Το κόστος των σύμμεικτων κατοικιών είναι μια αρκετά πολύπλοκη αλλά και απλή υπόθεση. Για το κόστος τους διαχέονται πολλοί “μύθοι” αστικοί αλλά και επαγγελματικοί ωθούμενοι από νέες εταιρείες λόγω επιλογής ή άγνοιας ή και παλιότερες λόγω μάρκετινγκ.Τονίζουμε λοιπόν ότι οι μεταλλικές και σύμμεικτες κατοικίες δεν είναι σημαντικά οικονομικότερες από τις συμβατικές και μπορεί να γίνουν και ακριβότερες σε κάποιες περιπτώσεις στα μικρού ύψους κτίρια και ήρθαν κυρίως για να καλύψουν το κενό ασφαλείας των συμβατικών κτιρίων στο σεισμό λόγω βάρους και ψαθυρότητας του οπλισμένου σκυροδέματος και όχι την ανάγκη για φθηνή κατοικία και ως εκ τούτου ισχύουν μόνο όσα αναφέρονται εδώ για το κόστος και όχι οι φήμες. Η σύγκριση γέρνει ιδιαίτερα υπέρ των σύμμεικτων όταν έχουμε απαιτήσεις υψηλής σεισμικότητας, και όχι τις μετριοπαθείς απαιτήσεις που συναντάμε στους ελληνικούς κανονισμούς, καθώς και υψηλής θερμομονωτικής ικανότητας σε συνδυασμό με τη σεισμικότητα της τοιχοποιίας λόγω των πλεονεκτημάτων των υλικών τοιχοποιίας των σύμμεικτων κατασκευών