Ασφάλεια με χάλυβα


μεταλλικων και συμμεικτων κτιριων

Ασφάλεια με χάλυβα

Τα μεταλλικά και σύμμεικτα κτίρια θέτουν πραγματικά υψηλά standards στην ασφάλεια αλλά απαιτούν και την αντίστοιχη αυστηρότητα ως προς τη μελέτη και τον σχεδιασμό τους που μόνο μια έμπειρη εταιρία μπορεί να έχει.


Χαρακτηριστικά του χάλυβα όπως η ελαστικότητα, η ομοιομορφία του υλικού, η ολκιμότητα, η αντοχή και τόσα άλλα μας δίνουν για πάνω από έναν αιώνα, τη δυνατότητα να σχεδιάζουμε κτίρια ψηλότερα -και μάλιστα σε σεισμογενείς περιοχές- και με μεγαλύτερα ελεύθερα ανοίγματα για την καλύτερη χρήση του στεγασμένου χώρου.

Συνεργασία με την Econ;
;  

Ασφάλεια μεταλλικού κτιρίου

 


Επεκταση στο εξωτερικο

Σεισμός

Το μέλλον είναι δεδομένο ότι είναι χτισμένο από χάλυβα. Ένα κομμάτι από το μέλλον είναι και οι γνωστοί σε όλους μας ουρανοξύστες. Τα γιγαντιαία αυτά κτίρια είναι η απάντηση στην περίεργη αλλά συνηθισμένη ερώτηση αν και κατά πόσο τα χαλύβδινα κτίρια αντέχουν στο σεισμό. Η αυξημένη ελαστικότητα του χάλυβα σε συνδυασμό με το μειωμένο βάρος, παρέχουν αυτή ακριβώς την ασφάλεια που απαιτείται στις ακραίες καταστάσεις ταλάντωσης στις οποίες υπόκειται ο φέροντας οργανισμός ενός κτιρίου κατά τη διάρκεια ενός σεισμού.

Το βάρος και η ψαθυρότητα των συμβατικών κατασκευών οπλισμένου σκυροδέματος δεν είναι ο καλύτερος σύμμαχος κατά του σεισμού και δεν παρέχει αυτή η λύση δόμησης την πλήρη ασφάλεια σε ακραίες καταστάσεις πολύ μεγάλων σεισμών ακόμα και για κατασκευές “με πολύ σίδερο” όπως έχει περάσει στον κόσμο (Σύμμεικτα & Βιομηχανικά)

 
Με τη κρίση

Κεραυνοί

Τα μεταλλικά κτίρια παρέχουν ασφάλεια απέναντι σε κάθε καιρικό φαινόμενο, ακόμα και σε αυτό των κεραυνών αφού αποτελούν έναν κλωβό ο οποίος μεταφέρει τον ηλεκτρισμό στο έδαφος λειτουργώντας σαν γείωση (παρόλα αυτά η χρήση αλεξικέραυνου ακόμα και στα βιομηχανικά μεταλλικά κτίρια επιβάλλεται.(Σύμμεικτα & Βιομηχανικά)

 
πρωτοβουλία

Άνεμος

Τα μεταλλικά κτίρια έχουν μια αυξημένη ευαισθησία στον άνεμο λόγω του χαμηλού βάρους τους. Ωστόσο η σωστή μελέτη με βάση τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς προσδίδει την αντίσταση που απαιτεί ένα μεταλλικό κτίριο σε ακραία φαινόμενα. Στον ελλαδικό χώρο έχουν παρουσιαστεί μικροαστοχίες κυρίως βιομηχανικών κτιρίων αλλά μόνο όσον αφορά πλαγιοεπικαλύψεις και αυτές από κακοτεχνίες και μόνο (Βιομηχανικά & πολυώροφα σύμμεικτα)

 
συνεργασία

Χιόνι

Tα πλαισιωτά μεταλλικά μόνο (και όχι σύμμεικτα με επίπεδη στέγη ή κεραμοσκεπή) κτίρια έχουν δώσει καταρρεύσεις στο παρελθόν μεμονωμένα και μαζικά (υπήρξαν περιπτώσεις στη μεγάλη χιονόπτωση του 2001 στην Αττική κατάρρευσης ακόμα και νέων κτιρίων). (Βιομηχανικά)

 

Με ενδιαφερει

Neuropublic SA

Εταιρεία πληροφορικής
Neuropublic SA

εργο

Neuropublic SA
Κατοικία στα Ιωάννινα

Κατοικία στα Ιωάννινα

εργο

Κατοικία στα Ιωάννινα
Εμπορικό κατάστημα και έκθεση επίπλων στο Κορωπί. Mia Collection

Έκθεση επίπλων στο Κορωπί. Mia Collection

εργο

Έκθεση Modeco - Ασπρόχωμα Μεσσηνίας

+30 216 0701953

Καλεστε μας τωρα