συχνες ερωτησεις

FAQ 

Συγκεντρώσαμε εδώ τις συχνότερες ερωτήσεις των υποψηφίων πελατών μας για να σας βοηθήσουμε ώστε να σας απαντηθούν οι πρώτες σας απορίες

Οι περισσοτερες ερωτησεις για τα μεταλλικα κτιρια μπορουν να απαντηθουν μεσα σε αυτη την ιστοσελιδα.

Αν δεν εχετε εντοπισει την απαντηση σε αυτο που ψαχνετε μπορειτε να μας στειλετε e-mail (με τα πληρη στοιχεια σας) και θα σας απαντησουμε στις οποιες ερωτησεις σας η θα σας καλεσουμε για μια πρωτη επικοινωνια. 

 

οικονομικες ερωτησεις 

Ο χάλυβας είναι φθηνότερη ή ακριβότερη λύση από το μπετόν;


Δεν υπάρχει εύκολο μέτρο σύγκρισης για το συγκριτικό κόστος μεθόδων κατασκευής ενός κτιρίου. Εξαρτάται πάντα από παράγοντες όπως το είδος, ο τόπος, τα υλικά, το budjet του πελάτη, η σχέση με τον πελάτη, εποχικά μακροοικονομικά δεδομένα και τέλος ο σχεδιασμός, αρχιτεκτονικός και στατικός, η ποιότητα των υλικών και φυσικά η εργολήπτρια εταιρία και οι απαιτήσεις της. Το μόνο βέβαιο πάντως είναι πως ο χάλυβας κάνει ότι δεν μπορεί το μπετόν και όχι το αντίστροφο.

Οι εργολάβοι είναι απατεώνες


Ζητούμε συγνώμη αν θα στεναχωρήσουμε πολλούς αλλά στη σχέση εργολήπτη - εργοδότη τις περισσότερες φορές δίκιο έχει ο εργολήπτης ως πολύ καλύτερος γνώστης του αντικειμένου. Ακόμα και στην συχνή εκείνη περίπτωση όπου ο εργολάβος έβλαψε τον εργοδότη του από σφάλμα ή από πρόθεση, υπάρχουν πολλοί νομικοί και οικονομικοί τρόποι για να επιλέξει ο επίδοξος ιδιοκτήτης ενός κτιρίου ώστε να καλυφθεί εκ των προτέρων.

Θα πάω στον μηχανικό μου για το μεταλλικό κτίριο που χρειάζομαι. Αυτόν ξέρω μόνο και του οφείλω


Είναι το ίδιο με το να πάτε πχ σε παθολόγο για την καρδιά σας. Τα μεταλλικά και σύμμεικτα κτίρια δεν είναι για όλους και κανένας συμβατικός μηχανικός δεν γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες που κατέχει μια εταιρία που ασχολείται χρόνια αποκλειστικά με αυτά τα κτίρια.

Άλλωστε πλέον οι οικοδομικές άδειες κατατίθενται και εκδίδονται ηλεκτρονικά σε όλα τα στάδιά τους οπότε και το επιχείρημα της γνωριμίας με τον ντόπιο μηχανικό δεν ισχύει πια. Ωστόσο η Econ συμβουλεύει να προχωρείτε στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του έργου (κανόνας που αφορά κυρίως στα σύμμεικτα κτίρια, κατοικίες και πολυώροφα) αποκλειστικά με αρχιτέκτονα αλλά ο στατικός μηχανικός, γνώστης του αντικειμένου των μεταλλικών και σύμμεικτων κτιρίων πρέπει να συμμετέχει έστω και συμβουλευτικά από τα πρώτα στάδια.

 

Ερωτησεις για τον χαλυβδινο σκελετο

Ο χάλυβας είναι ανθυγιεινό υλικό


Έχουν ακουστεί κατά καιρούς διάφορες ανοησίες περί ραδιενέργειας και χάλυβα ή περί πεδίων ηλεκτρομαγνητικών είτε ακόμα και για προβλήματα στα ηλεκτρολογικά του κτιρίου και κανείς ποτέ δεν αναρωτήθηκε το αυτονόητο: Γιατί δηλαδή δεν ακούγονται τα ίδια για τα σίδερα οπλισμού του σκυροδέματος τα οποία σαν μάζα είναι εξίσου βαριά σε μια συμβατική οικοδομή βάσει των νέων πιο αυστηρών κανονισμών. Αν ψάξετε σωστά στο διαδίκτυο στην αγγλική γλώσσα θα δείτε ότι όλα αυτά είναι ήδη ανέκδοτα σε άλλες αναπτυγμένες χώρες.

Ο χάλυβας έλκει τους κεραυνούς;


Το αντίθετο συμβαίνει.Τα μεταλλικά κτίρια αποτελούν τον γνωστό στους φυσικούς "κλωβό" που απωθεί τους κεραυνούς ακριβώς όπως τα αυτοκίνητά μας. Στα σύγχρονα κτίρια όμως εφαρμόζονται όλες οι προστατευτικές μέθοδοι όπως η υποχρεωτική θεμελιακή γείωση ή αλεξικέραυνα σε μεγάλα βιομηχανικά κτίρια και γραφεία.

Οι βίδες δεν χαλαρώνουν με τον καιρό;


Οι βίδες φέρουν τεράστια ροπή που μετατρέπεται σε οριζόντια και κάθετη διατρητική δύναμη και με τη βοήθεια των περικοχλίων και των ροδελών είναι πρακτικά αδύνατο πλην περιπτώσεων πολύ μεγάλων σεισμών -που σπανίως απαντώνται στον ελληνικό χώρο- να χαλαρώσουν παρά μόνο αν δεν βιδωθούν σωστά.

Στα βιομηχανικά κτίρια ακόμα και η παραμικρή χαλάρωση είναι εμφανής αντίθετα με αυτά με οπλισμένο σκυρόδεμα.

Ο χάλυβας "κουνάει" σαν υλικό;


Αυτή η ελαστικότητα είναι αυτό που τελικά μας σώζει σε ένα μεγάλο σεισμό. Είναι προτιμότερο να κουνιέται το κτίριο παρά να κοπεί (διατρηθεί) από το βάρος και την ψαθυρότητα του υλικού με τα γνωστά θλιβερά αποτελέσματα που έχουμε δει τόσες φορές, ακόμα και στη χώρα μας.

Ο χάλυβας σκουριάζει με τον καιρό;


Ο δομικός χάλυβας δεν σκουριάζει. Είναι προστατευμένος από πολλές στρώσεις μόνωσης και τοιχοποιίας και συνήθως έρχεται αμμοβολισμένος και βαμμένος με primer και δύο τουλάχιστον στρώσεις βαφή. Ακόμα και αν μπορούσε να σκουριάσει αυτή η στρώση σκουριάς θα λειτουργούσε προστατευτικά αλλά αυτό είναι αδύνατον. Ο χάλυβας οπλισμών σκυροδέματος από την άλλη σκουριάζει από το νερό στη σύσταση του σκυροδέματος, η απομείωση της διατομής τους υπολογίζεται στις μελέτες αλλά και πάλι δεν μπορεί να φτάσει χρονικά την υπεραιωνόβια ασφάλεια του δομικού χάλυβα.

Συμπαγής πλάκα σκυροδέματος ή με μεταλλότυπο;


Ως εταιρία προτιμούμε συνήθως την πρώτη μέθοδο. Η δεύτερη μέθοδος κοστίζει περισσότερο αλλά απαιτεί μικρότερο σχετικά χρόνο κατασκευής, και συνίσταται στα πολυώροφα αν υπάρχει πίεση χρόνου. Ζητήστε μας το pdf που αναλύει συγκριτικά τις δύο μεθόδους

Περισσoτερα ;
;
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΕΣ ΣΥΜΜΕΙΚΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

 

Χρησιμοποιείτε τούβλα ή άλλες μη ολόσωμες κτιστές τοιχοποιίες;


Ποτέ. Μάλιστα δεν κατασκευάζουμε ούτε τον σκελετό κτιρίου όταν ο πελάτης προτίθεται να χρησιμοποιήσει μη ολόσωμους κτιστούς τοίχους για να μην εκτεθούμε. Η ελαστικότητα του χάλυβα μπορεί να προκαλέσει μικρή ή ολοκληρωτική ζημιά στην τοιχοποιία αυτή σε ένα μεγάλο σεισμό και η απαίτηση για μικρές μετακινήσεις στον μεταλλικό σκελετό τον καθιστά ακριβότερο λόγω βάρους, συνδέσεων και αντιανεμίων. Εξαίρεση αποτελούν μόνο οι πέτρινες τοιχοποιίες μεγάλου πάχους που σε κάποιες περιοχές αποτελούν παράδοση αλλά πάντα με τη χρήση κατάλληλων αποσβεστήρων κρούσης και αποστάσεων.

Προτείνετε για εσωτερική τοιχοποιία την ξηρά δόμηση;


Απολύτως. Είναι οικονομική, υγιεινή, ευπροσάρμοστη, ευμετάβλητη και με πολύ μεγάλη ηχομόνωση. Επιπλέον δεν καλύπτει, λόγω χαμηλού πάχους, τις επιφάνειες που καλύπτει πχ η τοιχοποιία τύπου 3Δ..

Ναι αλλά δεν θα μπορώ να κρεμάσω στις γυψοσανίδες διάφορα;


Μπορείτε να κρεμάσετε πίνακες και ελαφρά αντικείμενα στον σκελετό των γυψοσανίδων.

Για να κρεμάσετε βαρύτερα αντικείμενα (ντουλάπια, λεκάνες κλπ) θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη από πριν, κάτι που είναι πολύ εύκολο, με τοποθέτηση κοιλοδοκών, κόντρα πλακέ, τσιμεντοσανίδας ή καινούριων λύσεων σε γυψοσανίδα υψηλής αντοχής.

Ωστόσο πλέον υπάρχουν λύσεις με σκληρότερες γυψοσανίδες για ανάρτηση βαρύτερων φορτίων.

Αντέχουν οι τοίχοι ξηράς δόμησης στις κλοπές;


Μπορείτε να μείνετε απολύτως ήσυχοι. Αντέχουν επαρκώς αλλά παρατηρήθηκε ότι οι κλέφτες δεν μπαίνουν από τον τοίχο.

3Δ ή ξηρά δόμηση;


Ξηρά δόμηση. Για όλους τους λόγους εκτός αν ψυχολογικά θέλετε να νιώσετε ότι έχετε ένα αχρείαστο τοίχο "ντουβάρι". Θα σας κοστίσει ακριβότερα ωστόσο καθώς το επίχρισμα είναι δυσκολότερο στην εφαρμογή για να προκύψει ένα σωστό τοιχοπέτασμα σε αντίθεση με την πλήρως προτυποποιημένη ξηρά δόμηση.

+30 210 6149510

Καλεστε μας τωρα


Επικοινωνία

E-mail
Αριστίππου 38,
Κολωνάκι, Αθήνα

Ελλάδα
10676

©2022 Econ κτίρια
χαλύβδινου σκελετού

σελιδα επικοινωνιας

περισσοτερα για εμας

υπηρεσιες

Social Media

Facebook
Twitter